VM herrer 2016 på Tahiti
Organisation: DPF - CMS
Published by: Pernille Toft
Date: 8/12/2015 11:43:08 AM
Category: General
     
DPF's formand Lars Friis her for nyligt lagt nedenstående på forbundets Facebook:

VM Herrer 2016
Nu ligger det helt fast. VM for herrer 2016 skal afholdes i oktober på Tahiti.
Øen ligger midt ude i Stillehavet 3000 km fra nærmeste fastland. 
 
Tahiti skulle også have været vært for herre VM 2014, men lokalregeringen besluttede at aflyse eller udsætte med den begrundelse, at en meningsmåling blandt den lokale befolkning havde vist, var man bange for at få indført ebola.
Der gik i hvert fald politik i sagen. 
 
Der er sket meget i sagen siden. Mangle lande har endnu ikke fået deres økonomiske udlæg til hoteller og mad tilbage fra Tahiti. Der i blandt Danmark.

Vi er dog blevet holdt skadesløse af vores forsikringsselskab. Men mange andre lande har ikke været så heldige. Men man må gå ud fra at de får deres penge tilbage, eller i det mindste, at få de forudbetalte ydelser, hvis de vælger at deltage i arrangementet.
 
Det har altid været min holdning, at Danmark naturligvis deltager i alle VM og EM. Forudsat naturligvis at forbundet har råd til det.
Men historien skræmmer nu lidt.

Det bliver spændende at se, hvordan betingelserne for deltagelsen bliver i 2016.
Jeg tror, at det bliver ret afgørende for, hvordan vi i DPF stiller os til deltagelse i VM herrer på Tahiti. Men der skrives med garanti mange kapitler i denne føljeton.

Men nogle tillidsskabende tiltag vil nok være på sin plads, inden vi igen sender et stort beløb til stillehavsøen igen. Det er naturligvis også ødelæggende for os, at udtage landshold som ikke kan være nogenlunde sikre på at komme til at deltage i arrangementet.
Det er jo spillerne som er ofre for den førte politik. Det må vi aldrig glemme.
 
Det har været magtpåliggende for Det internationale Petanqueforbund (FIPJP), at VM skal afholdes på Tahiti, som i øvrigt nogenlunde har en tilknytning til Frankrig, som Grønland har til Danmark.

Et meget stort antal europæiske lande har ellers været imod, at Tahiti igen udpeges som arrangørland. Men modstanden i resten af verden var ikke været stor nok. Et flertal af lande har tilkendegivet gerne at ville deltage i VM på Tahiti.
Ved seneste FIPJP kongres i Nice var modstanden Tahiti ellers meget stor. Men det er også et faktum, at mange landes petanqueforbund er bange for at lægge sig ud med den magtfulde FIPJP formand Claude Azema.
Det virker som om han har tiltaget sig nærmest enerådende magtbeføjelser, og mange af landene hylder ham da også i høje toner. Han seneste tiltag er da også, at en af boulesporterne skal på OL programmet i 2024.
Og det kan vi da kun bakke op fra DPFs side.

 Med venlig hilsen
 Lars Friis
 Formand for Dansk Petanque Forbund
 


 

 


Dansk Petanque Forbund | Brøndby Stadion 20 , 2605 Brøndby | 26 28 24 45 | dpf@petanque.dk
CVR-nr.: 21 09 49 00 | Åbnings- og telefontid: Mandag - torsdag kl. 12-16 Cookies