Ny virtuel værktøjskasse til de frivillige
Organisation: DPF - CMS
Published by: DPF
Date: 11/20/2012 12:55:05 PM
Category: General
     
Ny virtuel værktøjskasse til de frivillige

 DIF har lanceret en hjemmeside med en masse konkrete værktøjer, der skal hjælpe de cirka 340.000 frivillige, som er engageret i DIF-idrætten.
Hvordan afholder idrætsforeningen gode møder? Hvordan deler foreningen bedst muligt opgaverne ud til flere? Hvordan skaffer foreningen flere trænere og ledere?
Et nyt foreningssite, som DIF lancerede 19. november, giver svarene. På www.frivillighedstjek.dk har DIF kort og præcist beskrevet en række praktiske værktøjer, som kan hjælpe idrætsforeningen med den daglige drift og med at udvikle sig. Sitet er spækket med råd til det frivillige idrætsarbejde, og foreningerne har blandt andet mulighed for at tage en test, der resulterer i anbefalinger og praktiske værktøjer målrettet den konkrete forening.
”Vi har glædet os meget til at lancere sitet. De frivillige er centrale nøglespillere i den måde, vi har organiseret idrætsdanmark på, og derfor er det vigtigt at give dem de bedst mulige værktøjer til det vigtige arbejde ude i foreningerne,” siger udviklingschef i DIF, Morten Mølholm Hansen.
Manglende strategi
Værktøjerne i den virtuelle værktøjskasse består af en kort tekst og en skabelon, som foreningen kan skrive i. På den måde kan en idrætsleder fx nemt kortlægge foreningens frivillige kompetencer. I det hele taget er omdrejningspunktet for hjemmesiden overskuelighed, og mange af rådene på sitet tager udgangspunkt i, at foreningerne kan få meget ud af at danne sig overblik over klubbens frivillige arbejde.
”Vores seneste undersøgelse af frivillighedsområdet viser, at kun ni procent af DIF’s idrætsforeninger har en decideret strategi for rekruttering, brug og fastholdelse af frivillig arbejdskraft. Det er ærgerligt, for undersøgelsen viser også, at de foreninger, der har en plan, generelt fungerer bedst,” siger Morten Mølholm Hansen.
Han understreger, at det ikke er nødvendigt med store forkromede frivillighedsstrategier, men at helt banale beskrivelser af ansvarsområder også kan gøre det. Dette kan www.frillighedstjek.dk hjælpe med.
Foruden det nye frivillighedssite udgiver DIF i midten af december en særudgave af magasinet Idrætsliv, der sætter fokus på de frivillige i idrætsforeningerne. Såvel frivillighedssitet som særudgaven af Idrætsliv er sat i søen med støtte fra Tuborgfonden. 

 


Dansk Petanque Forbund | Brøndby Stadion 20 , 2605 Brøndby | 26 28 24 45 | dpf@petanque.dk
CVR-nr.: 21 09 49 00 | Åbnings- og telefontid: Mandag - torsdag kl. 12-16 Cookies