Klubskifte, licenser og ny spiller (FAQ)

De mest almindelige spørgsmål (FAQ):

 JA. Landsturnering (LT), Danmarksmesterskaber (DM) kræver en dansk licens. Ranglisteturneringer kan spilles med dansk licens, dagslicens eller udenlandsk licens.

JA. Landsturnering (LT), Danmarksmesterskaber (DM) kræver en dansk licens. Ranglisteturneringer kan spilles med dansk licens, dagslicens eller udenlandsk licens.

Du skal være medlem af en klub under DPF. Din klub rekvirerer en licens i Petanque Portalen. Du kan kun have en licens i en klub, men du må gerne være medlem af flere klubber. Du skal have dansk statsborgerskab eller have fast bopæl i Danmark for få en dansk licens, som gælder i et kalenderår, hvorefter den skal fornyes.

JA. Det kan man godt. Du skal så have flyttet din licens til din nye klub. Din nye klub rekvirerer licensen i Petanque Portalen. Du må ikke være i kontingentrestance ved din gamle klub. Du skal være opmærksom på, at hvis man flytter sin licens mellem to runder i LT inden for et kalenderår, udløser dette karantæne i den førstkommende LT-runde.

Et klubhold består til hver holdkamp af 7 personer. Kampen kan gennemføres med mindst 6 og højst 9 spillere.

NEJ. En spiller må kun deltage på et hold i samme spillerunde. Hvis du har spillet for f.eks. 2.holdet, så må du til næste spillerunde gerne rykke op og spille på 1. holdet, men du må ikke rykke ned og spille på 3. holdet før end 2. holdet igen har spillet en kamp.

Det er den arrangerende klubs ansvar hurtigst muligt og senest 1 døgn efter sidste kamp, at alle oplysninger om dagens kampe, holdopstilling og resultater, er indtastet på Petanque Portalen. Undtaget sidste spillerunde, hvor alle resultater skal indtastes med det samme, så medaljer kan uddeles.

Ved uvejr, såsom lyn, torden og kraftig regn, tager spilleledelsen stilling til om kampene skal stoppes, og der ventes op til 1 time for at se om det er muligt at spille videre. Hvis der indenfor 1 time kommer tegn på opklaring, spilles kampene færdig fra det resultat de var nået til. Kampe spillet på baner, som ikke længere er spilbare, flyttes evt. til andre baner. DPF henstiller til at kampe midlertidigt afbrydes i tilfælde af kraftigt lokalt tordenvejr. Kampene genoptages så snart uvejret er drevet over.

Det er som udgangspunkt den arrangerende klub